JUDO   |   KARATE   |   AIKIDO
Turvallisuus


Olemme Jukara karatessa kiinittäneet erityistä huomiota harjoituksien turvallisuuteen.
Turvallinen harjoitusympäristö saadaan aikaan noudattamalla sääntöjä ja annettuja ohjeita. Harjoitussalin säännöt ja pelisäännöt .

 

Harjoittelu

Junioriharjoituksissa on pääsääntöisesti paikalla kaksi ohjaajaa, ohjaaja ja apuohjaaja. Ohjaajat pyrkivät tulemaan mahdollisimman ajoissa harjoituspaikalle, että ennen harjoitusta ei sattuisi mitään ylimääräistä ”säheltämistä”. TÄRKEÄÄ: Juniori on tullessaan harjoituksiin huoltajan vastuulla, kunnes ohjaaja on saapunut paikalle. Samoin myös harjoituksien päätyttyä vastuu siirtyy huoltajalle, kun ohjaaja poistuu; harjoituksen ohjaaja jää aina harjoituksen jälkeen valvomaan juniorien poistumista harjoituspaikalta.

Kiusaaminen on ehdottomasti kielletty ja siihen puututaan välittömästi. Kertokaa kiusaamisesta aina harjoituksen ohjaajalle!

Pariharjoittelussa ja ottelussa toisen tahallinen kolhiminen ja satuttaminen on täysin kielletty. Juniorit eivät myöskään tee mitään vaarallisia tekniikoita esim. nivellukkoja tai kuristuksia.

Kotimatka

Osa junnuista kulkee harjoituksiin vanhempien kyydillä. Joskus voi tulla tilanne, että harjoituksen jälkeen vanhemmat eivät ole vastassa, vaikka näin on sovittu. Juniorin täytyy ilmoittaa tällaisestä tilanteesta heti ohjaajalle. Harjoituskorttiin täytyy merkitä vanhempien puhelinnumero.

Kalliosuoja

Rajatorpan kalliosuojan harjoitustila sijaitsee maan alla väestösuojassa. Kaikille junioreille on kerrottu ohjeet miten ja minne väestösuojasta poistutaan esim. tulipalotilanteessa. Ohjeet kerrataan junnujen kanssa aina säännöllisin väliajoin.