JUDO   |   KARATE   |   AIKIDO
Etusivu arrow Vyökoeasiat
Vyökoelupa

 

Aikuisvyöt  (kyu-arvot)

Jukaran karatejaoksessa on käytössä vyökoelupajärjestelmä. Vyökokeeseen osallistumisen edellytys on hyväksytty vyökoelupa. Vyöarvonsa korotusta haluavan pitää hyvissä ajoin palauttaa täytetty vyökoelupalomake. Viimeinen palautuspäivä ilmoitetaan nettisivuilla ennen vyökoetta. Vyökoelupalomake palautetaan sähköpostin liitteenä osoitteeseen karate.vyokoelupa(at)jukara.fi. Lomake löytyy seuraavasta linkistä ( Tallenna tämä lomake ensin koneellesi ja täytä vasta sitten. ).

Lomakkeessa kysytään mm. edellisen vyökokeen jälkeisen harjoittelun määrää ja laatua. Harjoituskorttiin kertyneet merkinnät ovat tässä vaiheessa tärkeitä. Lomake pitää palauttaa hyvissä ajoin. Lupalomakkeen yksi tärkeimpiä tehtäviä on saada harjoittelija kunnolla ajattelemaan harjoitteluaan ja valmistautumistaan lähestyvään vyökokeeseen. Joskus harjoittelijan oma asioiden tarkempi pohtiminen etukäteen saattaa kääntää hylkäyksen läpimenoksi itse kokeessa.

Vyökoelupa hyväksytään jos luvan myöntäjä on sitä mieltä, että kokelas on tehnyt kovasti töitä ja yrittänyt harjoituksissa parhaansa, ja että kokelaalla on hyvällä esityksellä mahdollisuus päästä vyökokeesta läpi. Vyökoeluvan saaminen ei tarkoita etteikö hylkääminen olisi mahdollista, eli läpipääsyn tae se ei ole. Toinen ehdoton edelletys vyökoeluvan myöntämiselle on seuran velvotteiden asiallinen hoitaminen, eli kokelaalle kuuluvat jäsenmaksut ja kausimaksut pitää olla maksettu. Vyökoelupa pitää olla hyväksytty ennen kuin vyökokeeseen on mahdollista osallistua. Vyökoeluvan mahdollinen läpimeno tai hylkäys pyritään ilmoittamaan kokelaalle hyvissä ajoin ennen vyökoetta.

Aikuisten vyökoelupia hyväksyvät  aikusryhmän vyökoelupavastaavat .

 

Juniorivyöt ja natsat (juniori kyu-arvot)

Juniorien vyökoeluvan myöntävät juniorien vyökoelupavastaavat. Lupa osallistua vyö- tai natsakokeeseen annetaan harjoittelijalle aina kirjallisena. Vyökoeluvasta löytyy myös perustietoa vyökokeesta mm. aika ja paikka jne. Vyökoelupa myönnetään yleensä vyökoeleirillä.

Aina ei vyökoelupaa kuitenkaan myönnetä. Tällaisessa tapauksessa vyökoelupavastaava kertoo syyn ja sen mitä harjoittelijan pitää tehdä, että vyökoelupa myönnetään seuraavaan vyökokeeseen. Yleisin syy vyökoeluvan eväämiseen on liian vähäinen ja epäsäännöllinen harjoittelu.

Lisätietoja: junnukarate(at)jukara.fi