JUDO   |   KARATE   |   AIKIDO
Vantaan Jukaran karatejaoksen senioreiden kuntokarate

Senioreiden kuntokaratea harjoitellaan Rajatorpan kalliosuojan kamppailutilassa torstaisin kello 19:30-21:00 (16.8.2012 alkaen). Ryhmä on tarkoitettu entisille ja nykyisille 'veteraani-karatekoille', jotka haluavat harjoitella vähän harvemmin tai ehkä vain aloittaa hieman pehmeämmin. Myös vähintään keltavöiset aikuisharrastajat saavat halutessaan käydä tällä vuorolla.

 Lasse Jääskeläinen Lasse Jääskeläinen

Senioreiden harjoituksia ohjaavat yhteensä 80 vuoden kokemuksella Jukarassa karaten harjoittelun aloittanut Lasse Jääskeläinen, 5. dan Shorinjiryu Choroukai ja Renshin-kanissa harjoittelun aloittanut Paavo Lääkkönen, 3. dan Shorinjiryu Choroukai.

Kuva: 86-Solvalla01.jpg
Lasse Jääskeläinen ja Yuji Matsuoi harjoittelemassa leirillä Solvallassa heinäkuussa 1986.

Koska ryhmällä on omia harjoituksia vain kerran viikossa, on harjoittelu sangen erityyppistä kuin useammin salilla käyvillä. Kuntokarateharjoittelu on aerobista ja venyttelyyn paneudutaan erityisen huolellisesti. Harjoituksissa läpikäytävät karatetekniikat ovat perusluonteeltaan yksinkertaisia: pääsääntöisesti peruskurssilla opetettavia tekniikoita ja niiden itsepuolustussovellutuksia. Harjoitusten lopussa on myös palauttava voimajoogasessio.

Useamminkin harjoittelevat henkilöt ovat em. seikat huomioiden tervetulleita mukaan kuntoryhmän harjoituksiin, sillä ne toimivat hyvin nk. palauttavina harjoituksina kovemman harjoittelun lomassa. Harjoittelun lisäksi ryhmä järjestää omaa oheistoimintaa: keilaamista, ammuntaa ym. aktiviteetteja.

Harjoituspaikka: Rajatorpan kalliosuoja , Rajatorpantie 27.

Kuntokarate-tiedustelut:
lasse(piste)jaaskelainen(at)sanoma(piste)fi , 040-5589648.