JUDO   |   KARATE   |   AIKIDO
Etusivu arrow Juniorisivut arrow Tietoa vanhemmille
Tietoa juniorien vanhemmille

Tällä sivulla on tiivistetty tietopaketti vyöllisten juniorien ja nuorten vanhemmille. Lisää tietoa löytyy juniorisivuilta ja nuoret-sivuilta. Tarkennettu haku on myös hyvä tapa etsiä tietoa näiltä nettisivuilta.

Tietoa karaten aloittamisesta (peruskursseista) Jukarassa löytyy karaten aloittaminen -sivulta.

 

Ja aluksi...

"Vyöllisillä junioreilla" (tai nuorilla) tarkoitetaan kaikkia jo peruskurssin käyneitä junioreita (tai nuoria) joilla on vähintään keltainen vyö. Vyöarvoryhmistä puhuttaessa tarkoitetaan harjoitusryhmiä joissa harjoittelevat vyölliset junnut, nuoret tai aikuiset.

Peruskurssilla harjoittelijat ovat kurssilaisia ja ryhmät ovat juniorikurssi ja aikuiskurssi.

 

Juniorien ja nuorten harjoittelu Jukara karatessa

Vyöllisten juniorien harjoittelu on jaettu kahteen ryhmään:

Lisäksi junioreille ja nuorille on otteluharjoitus ja kataharjoitus.

Aikuisryhmän karateharjoituksissa saavat harjoitella kaikki yli 14-vuotiaat. Harjoitusajat löytyvät harjoitusajat -sivulta.

 

Vyöjärjestelmä ja vyökokeet

Junioreilla käytössä olevaan vyöjärjestelmään voi tutustua täällä. Vyökokeisiin valmistautuminen pitää aloittaa aina ajoissa ja ensin kannattaa tutustua vyökoeohjeisiin huolellisesti. Vyömerkkien sijoitteluohje.

 

Vakuutus

Seura ei vakuuta harjoittelijoita. Lisää aiheesta ...

 

Varusteet

Karatepuvun lisäksi harjoituksissa tarvitaan käsisuojat. Nuoret-ryhmässä harjoittelevien kannattaa hankkia myös jalkasuojat. Ennen varusteiden hankkimista kysykää harjoituksen ohjaajalta millaiset varusteet tarvitaan. Merkkien sijoitteluohje karatepukuun.

TÄRKEÄÄ: kaikilla pitää olla sandaalit tai varvastossut kun kuljetaan pukuhuoneesta harjoitustilaan. Ulkokengät ja -vaatteet jätetään pukuhuoneisiin. Pukuhuoneisiin ei kuitenkaan kannata jättää mitään arvokasta, harjoituskassin voi tuoda harjoitustilaan. Juomapullo kannattaa pitää myös aina mukana. Dojokun.

 

Tiedotus

Tiedotuskanavia on useita ja tärkeimpänä niistä ovat nämä nettisivut (ajankohtaista) ja sähköpostilistat. Muita ovat Rajatorpan kalliosuojan ilmoitustaulu sekä keskustelufoorumi. Junnuille jaetaan myös paperitiedotteita. Toivomme että kaikki junnut ja nuoret ja/tai heidän vanhemmat liittyvät sähköpostilistalle ja keskustelufoorumille. Jukara karatessa lähetämme vuosittain jäsenkirjeen, joten muistakaa tehdä tarvittaessa osoitteenmuutos.

 

Maksut

Kausimaksut täytyy maksaa tammikuussa ja elo-syyskuussa, maksuohjeet ja hinnat harjoitusmaksut -sivulla.

 

Tapahtumat

Kaikki juniorien ja nuorten tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista : vanhempainilta (yleensä tammikuussa), vyökokeet (joulu- ja toukokuussa), näytös (ainakin kerran vuodessa), kevät ja/tai syysjuhla, leirit ym.

 

Yhteydet

Junioritoiminnasta Jukara karatessa vastaa Marek Davidjuk. Ottakaa yhteyttä aina, kun on mitä tahansa junnujen tai nuorten karateharjoitteluun tms. liittyvää asiaa. Parhaiten yhteydenotto onnistuu sähköpostilla osoitteeseen junnukarate(at)jukara.fi. Yhteyttä voi ottaa myös suoraan harjoituksen ohjaajaan  ja tulemalla juttelemaan harjoituksen yhteydessä. Jukara karaten toimihenkilöt.

 

Muita huomioitavia asioita

Jukara karate on Nuori Suomi -sinettiseura. Tutustukaa myös: Monipuolinen liikunta, Taukoa harjoittelussa, Turvallisuus, Tietosuoja-asiaa ja Pidetään dojo terveenä.

 

Ja lopuksi...

Olkaa kiinnostuneita lapsenne harrastuksista! Käykää välillä katsomassa harjoituksia, Jukara karatessa ovet ovat aina avoinna. Tutustukaa myös muutenkin lajiin, lisätietoja Jukarassa harjoiteltavasta karatesta löytyy Shorinjiryu yhdistyksen -sivuilta ja karatesta yleisesti karateliiton - sivuilta. Näiltä nettisivuilta löytyy myös hyvä linkkilista aiheesta.

 

Terveisin junnutiimi